Morbius Gişede En Büyük Düşüşü Yaşayan Marvel Filmi Oldu

Nisan 11, 2022
REKLAM YÜKLENİYOR

Jared Leto'lu "Morbius" vizyondaki ikinci haftasında gişede çakıldı!

Sony'nin Örümcek Adam Evreni'ndeki son filmi "Morbius" gişede bir rekora imza attı ancak bu, pek de kutlanmaya değer bir rekor değil. İlk gösterimlerinden itibaren kötü yorumlar ve olumsuz eleştiriler toplayan "Morbius", tüm Marvel filmleri içinde, vizyondaki ikinci haftasında en büyük düşüş yaşayan film oldu.

Daniel Espinosa tarafından yönetilen ve başrolü Oscar'lı oyuncu Jared Leto'nun üstlendiği, yaklaşık iki yıl boyunca vizyon tarihi sürekli ertelenen film, geçtiğimiz 1 Nisan'da vizyona girdiğinde küresel çapta 84 milyon dolar hasılat ile, ABD'de ise 39 milyon dolar hasılat ile açılış yaptı. Düşük izlenme oranına rağmen gişede bir numarada yer alan filmin, aldığı kötü eleştirilerden sonra, "Kirpi Sonic 2", "Fantastik Canavarlar: Dumbledore'un Sırları" gibi yüksek profilli devam filmleriyle rekabet edemeyeceği belli olmuştu.

Nitekim beklenen oldu ve "Morbius" ikinci haftasında %74'lük bir düşüş yaşadı. Filmin ABD'deki ikinci hafta geliri 10.2 milyon dolar ile sınırlı kaldı. Böylece "Morbius", bugüne kadar "X-Men: Dark Phoenix"in elinde olan rekoru ele geçirdi. 2019 yapımı Dark Phoenix, ikinci haftasında %71.5'lik bir düşüş yaşamıştı. Çokça kötülenen 2015 yapımı "Fantastik Dörtlü" uyarlaması ise yalnızca %68.2 oranında düşüş yaşamıştı ancak bu filmin açılış hasılatı da "Morbius'"a oranla daha azdı.

Şu anda, "Morbius" ABD gişesinde 57 milyon dolar hasılat elde etti, yani 2015'in "Fantastik Dörtlü"sünü (56 milyon dolar) çoktan aştı ve "X-Men: Dark Phoenix"in (65 milyon dolar) yaklaşık 8 milyon dolar gerisinde kaldı.

Kaynak: beyazperde

Yorumlar

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

Yorumunuzu Ekleyin
Not: HTML kodlarınız yorumlarınıza eklenmez!