HBO Max, 2022 Yılında Türkiye’de Erişime Açılacak

Ekim 10, 2021
REKLAM YÜKLENİYOR

Yayın hayatına 2020 yılının mayıs ayında başlayan HBO Max, pandemi süreci içerisinde Warner Bros.’un 2021 yılı içerisinde izleyici ile buluşturmayı planladığı filmlerini vizyona girdikleri gün platformda aynı anda yayınlama kararıyla birlikte eleştiri oklarının hedefi oldu.

Süreç içerisinde şirket, bu tepki çeken kararından geri adım atarak filmlerini HBO Max’te yayınlanmadan önce 45 gün boyunca sinemalarda gösterileceğini açıkladı. Bu süre aralığının pandemi döneminden önce 90 gün olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

Bu radikal kararlar birlikte elindeki dikkat çekici içerikleri izleyici karşısına çıkaran HBO Max, abone sayısını gitgide artırdı. Latin Amerika, Karayipler ve Amerika bölgelerinden sonra Avrupa ve Asya ülkelerine ulaşmak için hazırlıklara başladı. Hatta geçtiğimiz ay İspanya, İsveç, Danimarka, Norveç, Andorra ve Finlandiya olmak üzere 26 Ekim’de Avrupa’da 6 ülkede kullanıma açılacağını belirtti.

Bugün yapılan açıklamaya göre HBO Max, 7 ülkede daha yayın hayatına başlayacak. Bu ülkeler arasında Türkiye’de var. Tek cümleyle özetlemek gerekirse; HBO Max, 2022 yılında Türkiye’de erişime açılmış olacak.

Türkiye ile birlikte platform Yunanistan, Estonya, İzlanda, Letonya, Litvanya ve Hollanda’da da yayın hayatına başlayacak. Warner Media tarafından yapılan açıklamalara göre, platformun daha fazla bölgeye ulaşma amacıyla attığı adımlar hızını koruyor. Şirket bir önceki cümlede saydığımız ülkelere ek olarak önümüzdeki yıl Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Moldovya, Montenegro, Kuzey Makedonya, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovenya, Slovakya ve Sırbistan’ı da bünyesine dâhil edecek.

Bugün basın ile bir araya gelen HBO Max’in EMEA Bölge Sorumlusu Christina Sulebakk, HBO Max’in Avurpa’da filmlerini HBO Max’te yayınlanmadan önce 45 gün boyunca sinemalarda vizyona sokacağını da açıkladı. Bu kural bu yıl İskandinav ülkelerinde ve gelecek yıl İspanya, Portekiz, Hollanda, Yunanistan, İzlanda ve Orta ve Doğu Avrupa’da başlayacak.

HBO Max’in uluslararası bölümü yöneticisi Johannes Larcher ise şirketin 2026 yılına kadar 190 ülkeye ulaşmayı planladığını açıkladı. Bugünkü duyurularla bu beraber bu sayı 27’ye gelmiş durumda. Platform, 2026’ya kadar 190 ülkede faaliyet gösterebilmek için çalışmalarını yürütecek.

Kaynak: filmloverss, variety

Yorumlar

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

Yorumunuzu Ekleyin
Not: HTML kodlarınız yorumlarınıza eklenmez!