Christopher Nolan Bundan Sonra Warner Bros. ile Çalışmayabilir

Ocak 25, 2021
REKLAM YÜKLENİYOR

Wall Street Journal’a göre, neredeyse 20 yıldır Warner Bros. ile çalışan Christopher Nolan, filmlerini vizyona girdikleri gün HBO Max’te yayınlama kararı nedeniyle bundan sonra stüdyoyla çalışmayı düşünmüyor.

Dijital yayın platformlarının popülerleşmeye başlamasıyla sinema dünyası yavaş yavaş değişmeye başladı. Vizyona girmeden direk olarak dijital platformlar aracılığı ile yayınlanan yapımlar her ne kadar bazı sinema severlerin keyfini kaçırsa da genel olarak başarılı bir şekilde ilerliyordu. Ancak Warner Bros’un yapımlarını beyazperde ile aynı anda HBO Max üzerinden de yayınlayacağına dair yaptığı açıklama işleri değiştirdi. Gelinen bu noktada, Warner Bros ile çalışan en önemli yönetmenlerden Christopher Nolan artık stüdyoyla çalışmayı istemiyor.

Sinemanın bir sanat olduğunu ve buna göre yapılması gerektiğini savunan Nolan, Warner Bros’un açıklamasına en sert tepkiyi gösteren yönetmenlerden birisi olmuştu. Wall Street Journal’ın makalesine göre Nolan artık Warner Bros ile çalışmak istemiyor. Her ne kadar resmi bir açıklama yapılmış olmasa da bunun ihtimali bile Warner Bros için oldukça kötü bir haber. Gişe kazancı açısından Nolan’ın Warner Bors’a en çok para kazandıran yönetmenlerden birisi olması bu durumun ciddiyetini özetler nitelikte.

Warner Bros. ile Christopher Nolan Neredeyse 20 Yıldır Beraber Çalışıyor

Nolan ile Warner Bros arasındaki ilişki çok eskilere dayanıyor. Nolan’ın Warner Bros yapımcılığında çekmediği en son film 2001 yılında çıkmış olan Memento. Yani Nolan ile Warner Bros geçtiğimiz 20 yıllık süreç boyunca işbirliği içerisindelerdi. Warner Bros’un Nolan’a olan güvenini en iyi gösteren yapım ise Tenet. Covid-19’un en yıkıcı zamanlarında çıkan film birçok yapımın aksine ertelenmemişti çünkü Warner Bros, Nolan’ın insanları sinemaya toplayacağından emindi. Eğer Nolan ile Warner Bros. yollarını ayırırsa bu ayrılıktan zararlı çıkacak taraf Warner Bros olacak gibi görünüyor.

Nolan sinema deneyiminin tartışmasız en büyük savunucularından. Bu durumda Warner Bros.’un sinema deneyimini tehdit eden kararından sonra Nolan’ın ayrılık kararı pek de beklenmedik değil. Şu anlık Nolan’ın hangi stüdyo ile çalışacağı veya Warner Bros. hakkındaki düşüncelerinin değişip değişmeyeceği meçhul. Henüz Nolan tarafından doğrulanmayan bu kararın etkilerini bekleyip göreceğiz.

Kaynak: filmloverss

Yorumlar

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

Yorumunuzu Ekleyin
Not: HTML kodlarınız yorumlarınıza eklenmez!