Robert Downey Jr. ve Matt Damon, Christopher Nolan'ın yeni filmi Oppenheimer'a dahil oldu

Kasım 5, 2021
REKLAM YÜKLENİYOR

Christopher Nolan'ın yeni filmi Oppenheimer'ın kadrosu genişliyor. II. Dünya Savaşı sürecinde atom bombasının geliştirilmesini anlatacak olan filmde, daha önce açıklanan Cillian Murphy ile Emily Blunt'ın yanına, Robert Downey Jr. ve Matt Damon gibi iki yıldız isim daha dahil oldu.

Eylül ayı içerisinde Christopher Nolan'ın yeni filmi için yıllardır işbirliğinde bulunduğu Warner Bros.'un dışına çıkarak Universal ile anlaştığı haberleri yankılanmış, kısa sürede filmin hazırlık sürecinden gelişmeler gelmeye başlamıştı. Atom bombasının mucidi olarak gösterilen ve II. Dünya Savaşı sürecindeki nükleer bomba keşfine varan Manhattan Projesi'ne başkanlık eden fizikçi J. Robert Oppenheimer'ın hikâyesini anlatacak olan filmde, ünlü bilim insanına Cillian Murphy'nin hayat vereceği açıklanırken, Murphy ile Sessiz Bir Yer 2 (A Quiet Place Part II)'de birlikte çalışan Emily Blunt'ın kadroya dahil oluşu da kısa bir süre sonra duyurulmuştu.

Deadline'ın özel haberine göre, kadroya iki yıldız isim daha dahil oldu. Daha önce Yıldızlararası (Interstellar) filminde Nolan ile birlikte çalışan ve bu yıl Durgun Su (Stillwater) ile Son Düello (The Last Duel) gibi filmlerde yer alan Matt Damon ile Marvel Sinematik Evreni'nden çıkışı sonrası kariyerini nasıl şekillendireceği merak konusu olan Robert Downey Jr. Oppenheimer'a dahil olan isimler oldular. Downey Jr.'ın, ABD'de nükleer silah gelişiminin en büyük destekçilerinden ve lobicilerinden biri olarak gösterilen sermayedar Lewis Strauss'a hayat vereceği konuşulurken, Matt Damon'ın ise Manhattan Projesi'nde çalışan ordu mensubu mühendislerin komutanı konumundaki korgeneral Leslie Groves'ı canlandıracağı söyleniyor.

Christopher Nolan'ın yazıp yöneteceği Oppenheimer, 21 Temmuz 2023'te gösterime girecek.

Kaynak: boxofficeturkiye

Yorumlar

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

Yorumunuzu Ekleyin
Not: HTML kodlarınız yorumlarınıza eklenmez!