Christopher Nolan, Tenet'in gişe performansı hakkında konuştu

Kasım 7, 2020
REKLAM YÜKLENİYOR

Ağustos ayının sonunda dünya genelinde gösterime girmeye başlayan ve kendisine pandemi sonrası sinema sezonu adına bir milat payesi verilen Tenet, Kuzey Amerika dışındaki gişe performansıyla belli ölçülerde Warner Bros.'u memnun etse de, ABD'de pandemi şartlarının tahminlerin aksine azalma eğilimi göstermemesinin de etkisiyle Kuzey Amerika gişesinde istediğini bulamamıştı. An itibarıyla dünya genelinde $347,1 milyon elde eden film, ABD ve Kanada'da ise $53,8 milyonla toplam hasılatının yalnızca %15'ini buradan çıkarabildi. Nolan filmografisinde ABD gişesinin toplam gişesine oranı %35'in altında yer alan tek film Interstellar'da bu oranın düşük olmasının sebebi ise ABD'de düşük performans göstermesinden ziyade ABD dışı ülkelerde tahminleri aşan bir performans göstermesiydi.

Tenet'in dünya genelinde $350 milyona yaklaşan gişesinin, pandemi şartlarında nasıl okunması gerektiğine dair tartışmalar süredursun, Christopher Nolan da filminin gişe performansıyla ilgili konuştu. LA Times'a verdiği mülakatta Tenet'in gişesinden heyecan duyduğunu belirtirken diğer stüdyoların Tenet'in pandemi şartlarındaki vizyon macerasından yanlış sonuçlar çıkardığının ise özellikle altını çizdi:

Stüdyoların filmimizin vizyon sürecine bakıp yanlış saptamalarda bulunduklarına; filmin nerelerde iyi iş çıkarttığına bakıp bu bölgeler üzerine çalışmak, oyunun içinde kalıp duruma adapte olmak -bir başka deyişle sektörümüzü yeniden dizayn etmek- yerine, filmin Covid-19 öncesi beklentilere erişemediği yerleri bahane göstererek pandemi kaynaklı tüm ekstra zararın sinemaların üzerine kalmasına sebep olacaklarına dair endişelerim var.

Pandemiden çok önce değil, 2019 yılında sinemanın yıllık toplam gişe hacminin rekor seviyeye geldiğini hatırlatan Nolan, sinemanın "yeni gerçek" sonrasında da hayatlarımızdaki yerini koruyacağını söylüyor:

Uzun vadede salonda sinema deneyimi, tıpkı restorantta yemek yemek gibi hayatın bir parçası olmaya devam edecek. Fakat şimdilik, herkesin yeni gerçeğe adapte olması gerekiyor.

Kaynak: boxofficeturkiye

Yorumlar

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

Yorumunuzu Ekleyin
Not: HTML kodlarınız yorumlarınıza eklenmez!