Ellen Burstyn ve Leslie Odom Jr.'lı yeni bir The Exorcist üçlemesi geliyor

Temmuz 27, 2021
REKLAM YÜKLENİYOR

Korku klasiği The Exorcist'te yer alan Ellen Burstyn'in başrolünde yer aldığı, modern Halloween üçlemesine imza atan David Gordon Green'in yöneteceği The Exorcist üçlemesi geliyor. Universal'ın, üçleme için $400 milyon ödeyeceği belirtiliyor.

Pandemi sonrası geleneksel gösterimle dijital gösterim takvimlerinin birbirine iyice yaklaşması, hatta birçok durumda eş zamanlı götürülmesiyle birlikte sinemalar ve stream platformları arasındaki pay dağılımı baştan belirlenir olmuştu. Stream platformlarının payı arttıkça, bu platformların sayısının artması ve dolayısıyla "streaming rekabeti" de kaçınılmaz oldu. HBO Max, Apple TV+, Peacock, Paramount+ gibi platformlar Netflix, Amazon Prime Video ve Disney+'tan oluşan ön grubu yakalamaya çalışırken, bu rekabet içerisinde sükse yaratması düşünülen içeriklere olan talep de iyice arttı. Kısa bir süre önce Netflix, Knives Out'un iki devam filmi için $450 milyon öderken, Amazon da The Tomorrow War için $200 milyon ödedi. The New York Times'ın haberine göre Peacock ve Blumhouse ile güçlerini birleştiren Universal, yeni bir The Exorcist üçlemesi için $400 milyon ödemeyi kabul etti.

1973 yapımı The Exorcist'te yer alan Ellen Burstyn'in Chris MacNeil karakterine geri döneceği üçleme, Hamilton ve On Night in Miami gibi yapımlarla tanınan Leslie Odom Jr.'ın canlandıracağı karakterin kızının şeytan tarafından ele geçirilmesi sonrası yaşananları anlatacak. Son olarak kült Halloween filminin devamı niteliğindeki modern Halloween üçlemesine imza atan David Gordon Green'in yönetmen koltuğunda oturacağı üçlemenin yapımcılığını Universal'ın yanı sıra stüdyoyla onlarca farklı yapımda birlikte çalışan Blumhouse üstlenecek. The Exorcist üçlemesinin ilk filminin 2023 sonbaharında sinemalarda gösterime girmesi beklenirken, Universal ile aynı çatı firmanın bünyesinde yer alan stream platformu Peacock'ın dahil olduğu anlaşma gereği ikinci ve üçüncü filmlerin doğrudan Peacock'ta yayınlanabileceği belirtiliyor.

Kaynak: boxofficeturkiye

Yorumlar

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

Yorumunuzu Ekleyin
Not: HTML kodlarınız yorumlarınıza eklenmez!