Ridley Scott’ın Joaquin Phoenix’li Kitbag Filmi Apple Orijinal Yapımı Olacak

Ocak 17, 2021
REKLAM YÜKLENİYOR

Ridley Scott’ın yöneteceği, Joaquin Phoenix’in Napolyon’a hayat vereceği Kitbag filmini Apple finanse edecek. Apple TV+ orijinali olacak filmin çekimlerine 2022’de başlanacak.

Matt Damon, Adam Driver, Jodie Comer gibi isimleri bir araya getiren yeni filmi The Last Duel’ın çekimlerini tamamladıktan sonra zaman kaybetmeden Lady Gaga’lı Gucci filmi için hazırlıklara başlayan usta yönetmen Ridley Scott, pandemi şartlarına rağmen üst üste projelere imza atmaya devam ediyor. Artık adeti hâline geldiği üzere daha elindeki proje bitmeden ismini üç-dört yeni projeye yazdıran Scott, Gucci’nin ardından Kitbag filmine imza atacak.

Ridley Scott, Gucci’den sonra çekeceği bu filmde, daha önce Gladiator’da birlikte çalıştığı başarılı oyuncu Joaquin Phoenix ile yeniden bir araya gelecek. Son yıllarda Her, The Master, You Were Never Really Here gibi filmlerde etkileyici performanslara imza atan, son olaraksa Oscar kazandığı Joker filmiyle sinemalara konuk olan Phoenix, Ridley Scott’ın yöneteceği filmde Fransa İmparatoru Napolyon Bonapart (Napoleon)’a hayat verecek.

Film ilk olarak Ridley Scott’ın yapım şirketi Scott Free’nin uzun süreli bir anlaşması olan 20th Century Studios’a sunuldu. Ancak stüdyonun filmi finanse etmemeye karar vermesinin ardından Scott ve ekibinin projeyi başka stüdyolara sunmasının önündeki engel kalktı ve sonunda film için Apple Studios ile anlaşıldı. Filmi finanse edecek Apple, Kitbag’i Apple TV+ orijinal yapımı olarak izleyicilere sunacak. Filmin prodüksiyonuna 2022’nin ilk aylarında başlanacak.

Ridley Scott, Gucci’yi Tamamladıktan Sonra Kitbag Filmini Yönetecek

Kitbag’in senaryosunu Ridley Scott imzalı All the Money in the World filminin de senaristi olan David Scarpa kaleme alıyor. Film, Napolyon’un orijin hikâyesine ve imparatorluğa uzanan hızlı yükselişine, tek gerçek aşkı olan Josephine ile olan çalkantılı ilişkisi üzerinden özgün ve kişisel bir bakış getirmeyi amaçlıyor. Aynı zamanda filmin Napolyon’un askeri dehasının arkasındaki zekâsına, sonu gelmeyen hırsına ve meşhur savaşlarına da odaklanacak.

Scott film hakkında yaptığı açıklamada “Hiçbir oyuncu Napolyon’u Joaquin Phoenix gibi canlandıramaz. Gladiator’da tarihin en karmaşık imparatorlarından birini yarattı ve Napolyon rolüyle bir tane daha yaratacağız. David Scarpa muhteşem bir senaryo yazdı ve bugün böyle bir hikâyeyi global izleyiciye ulaştırmak için Apple’dan daha iyi bir ortak yok” ifadelerini kullandı.

Rol aldığı filmler konusunda son derece seçici davranmaya devam eden Joaquin Phoenix -başarılı oyuncu Joker’dan sonra sadece Mike Mills imzalı C’mon C’mon filminde rol aldı- ile usta yönetmen Ridley Scott’ı Gladiator‘dan yıllar sonra yeniden bir araya getirmesiyle heyecan yaratan Kitbag ile ilgili yeni gelişmeleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Kaynak: filmloverss

Yorumlar

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

Yorumunuzu Ekleyin
Not: HTML kodlarınız yorumlarınıza eklenmez!