Çağrı, 45 Yıl Sonra Yeniden Vizyonda

Mart 18, 2022
REKLAM YÜKLENİYOR

Efsanevi yapım 45 yıl aradan sonra 4K olarak gösterime giriyor.

Türkiye sinemacılığında 35 yıllık tecrübeye sahip olan Pamir Demirtaş ve Pinema Filmcilik efsanevi bir yapımla sinemalarda film dağıtımına devam edecek.

Pandemi sonrasında eski günlerine hızla ilerleyen dünya sinema pazarları sinema kültürünü daha güçlü bir zemine oturtmak için büyük çabalar sarf ediyor. Pinema Filmcilik de 1977 yapımı "Çağrı" filminin 4K olarak yenilenen kopyasını Türkçe dublaj ve altyazılı versiyonlarıyla vizyona çıkartmaktan büyük heyecan duyuyor.

15 Nisan 2022 tarihinde Türkiye’nin dev sinema perdelerinde gösterime sokularak bir şölene dönüştürülecek etkinliğin haftalık programlamalarından önce yapımcı Moustapha Akkad’ın oğlu Malek Akkad’ın da katılımıyla bir gala gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Unutulmaz yönetmen Moustapha Akkad’ın "The Message – Çağrı: İslamiyetin Doğuşu" adlı filmi İslam Alemi üzerine yapılmış en iyi film olarak kabul ediliyor. Yeri doldurulamayan ve Malek Akkad ve Trancas International’ın iki yıla yakın süren yenileme çalışmaları sonrası 4K olarak yenilenen bu efsanevi yapım tekrar sinemalarda olacak.

Malek Akkad, babasının çok sevdiği Türkiye’de filmin tekrar gösterilecek olmasından ötürü duyduğu mutluluğu belirterek, yenilenmiş halinin ulaştığı görsel kaliteden ötürü babası Moustapha Akkad’ı onurlanacağını söyledi.

Kaynak: beyazperde

Yorumlar

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

Yorumunuzu Ekleyin
Not: HTML kodlarınız yorumlarınıza eklenmez!