Amazon, Blade Runner 2049'un Sonrasını Anlatacak bir Dizinin Hazırlıklarına Başladı

Eylül 16, 2022
REKLAM YÜKLENİYOR

Amazon, ilk kez geçtiğimiz kasım ayında duyurulan Blade Runner 2099 dizisini resmi olarak sipariş etti.

Amazon Prime Video, 40 yıl önce gösterime giren orijinal Blade Runner filminin yönetmeni Ridley Scott tarafından ilk kez 2021'in kasım ayında duyurulan ve geçtiğimiz şubat ayında geliştirme aşamasında olduğu açıklanan Blade Runner 2099 dizisini nihayet resmi olarak sipariş etti. Yayın tarihi ve hikâyesinin konusu henüz net olarak açıklanmayan dizinin adı, dizinin 2017'de çekilen devam filmi Blade Runner 2049'da yaşananlardan elli yıl sonrasında geçeceğini gösteriyor.

Shining Girls ve Halo gibi yapımlarda yazarlık yapan Silka Luisa, senaryosunu yazdığı Blade Runner 2099'da orijinal filmin yönetmeni Ridley Scott ve Blade Runner 2049'ın senaristlerinden Michael Green gibi isimlerle yönetici yapımcılık görevini üstlenecek. Tüm zamanların en büyük etkiyi yaratmış bilim-kurgu filmlerinden biri olarak kabul edilen Blade Runner'ın haklarını 2011'de satın alarak Blade Runner 2049 ve anime serisi Blade Runner: Black Lotus'a imza atan Alcon Entertainment da yapımcı olarak projede yer alacak.

Philip K. Dick'in Androidler Elektrikli Koyun Düşler mi? adlı kitabından uyarlanıp 1982'de gösterime giren orijinal Blade Runner'da Harrison Ford, Rutger Hauer, Sean Young ve Edward James Olmos gibi isimler rol almıştı. Film yayınlandığı tarihte gişede başarılı olamasa da eleştirmenlerden büyük övgü alıp ilerleyen yıllarda kültleşmişti.

Blade Runner'ın 30 yıl sonrasında yaşanan olayları anlatan Denis Villeneuve'ün 2017 yılı yapımı Blade Runner 2049'ında ise Ford ve Olmos rollerine geri dönerken, Ryan Gosling, Jared Leto, Ana de Armas, Sylvia Hoeks, Robin Wright, Mackenzie Davis, Carla Juri, Lennie James ve Dave Bautista onlara katılmıştı. Öncülü gibi devam filmi de eleştirmenlerden genel olarak olumlu eleştiriler almış ve 150 milyon dolarlık bütçeye karşılık dünya çapında 259 milyon doların üzerinde hasılat elde etmişti.

Kaynak: boxofficeturkiye

Yorumlar

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

Yorumunuzu Ekleyin
Not: HTML kodlarınız yorumlarınıza eklenmez!