The Lord of the Rings Dizisi Hakkında Yeni Detaylar Paylaşıldı

Ocak 17, 2021
REKLAM YÜKLENİYOR

The Lord of the Rings dizisinin sinopsisi paylaşıldı. Sinopsiste yer alan ifadeler, Orta Dünya’nın İkinci Çağ’ında geçen dizide Sauron’un da yer alacağını düşündürüyor.

Amazon tarafından hazırlanan ve televizyon tarihinin en büyük bütçeli dizisi olması beklenen The Lord of the Rings dizisinin çekimleri devam ederken, heyecanla beklenen dizi hakkında yeni detaylar da ortaya çıkmaya devam ediyor.

J.R.R. Tolkien’ın romanlarında ve film üçlemesinde anlatılan olayların binlerce yıl öncesinde geçecek olan dizi hakkında daha önce paylaşılan bilgiler, dizinin Orta Dünya’nın İkinci Çağ’ında geçeceğini ortaya çıkarmıştı. Dünse dizinin resmi sinopsisi yayınlandı:

“Amazon Studios’un hazırlık aşamasındaki dizisi, Orta Dünya tarihinin destanlara konu olan İkinci Çağ’ındaki efsanevi kahramanları ilk kez ekrana getirecek. J.R.R. Tolkien’ın The Hobbit ve The Lord of the Rings’inin binlerce yıl öncesinde geçen bu epik drama, izleyicileri büyük güçlerin ortaya çıktığı, krallıkların yükseldiği ve çöktüğü, sürpriz kahramanların sınandığı, umudun pamuk ipliğine bağlı olduğu ve Tolkien’ın kaleminden çıkan en büyük kötü karakterin tüm dünyayı karanlığa gömmekle tehdit ettiği bir döneme götürecek. Orta Dünya’nın büyük ölçüde barış içinde olduğu bir dönemde başlayan dizi, hem tanıdık hem de yeni yüzlerden oluşan bir grup karakterin uzun süredir dönmesinden korkulan bir kötülüğün yeniden yükselmesiyle yüzleşmesini anlatacak. Sisli Dağlar’ın karanlık derinliklerinden, elflerin başkenti Lindon’ın görkemli ormanlarına, göz alıcı ada krallığı Númenor’dan haritanın en uç köşelerine, bu krallıklar ve karakterler, Orta Dünya’dan ayrıldıktan çok sonra da anlatılmaya devam edecek efsanelerini şekillendirecekler.”

Her ne kadar ismiyle anılmıyor olsa da, “J.R.R. Tolkien’ın kaleminden çıkan en büyük kötü karakter” ifadesinin kullanılması elbette akıllara Sauron’u getiriyor. Sauron’un ilk olarak İkinci Çağ’da güç sahibi hâline gelmiş olması da bu ihtimali kuvvetlendiriyor. Öte yandan “hem tanıdık hem de yeni yüzler yer alacak” ifadesi de dikkat çekiyor. Dizide Galadriel’in gençliğinin yer alacağı bir süredir biliniyordu zaten. Ancak bu ifade, The Lord of the Rings ve The Hobbit üçlemelerinden aşina olduğumuz farklı isimleri de görebileceğimizi düşündürüyor.

The Lord of the Rings Dizisi, Bu Yıl Ekrana Gelebilir

Star Trek Beyond’un senaristleri olarak tanınan Patrick McKay ve John D. Payne‘in senaryosunu kaleme aldığı dizide, Game of Thrones’un senaristlerinden Bryan Cogman da danışman olarak yer alıyor. Dizinin yönetmenliğini ise Lo imposible, Penny Dreadful ve Jurassic World: Fallen Kingdom gibi yapımlarla tanınan J.A. Bayona üstleniyor.

Dizinin oyuncu kadrosunda Robert Aramayo, Nazanin Boniadi, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Owain Arthur, Markella Kavenagh, Maxim Baldry, Joseph Mawley, Ema Horvath, Tom Budge, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Cynthia Addai-Robinson, Ian Blackburn, Kip Chapman, Sir Lenny Henry, Peter Mullan, Lloyd Owen, Augustus Prew ve Benjamin Walker gibi isimler yer alıyor.

Çekimleri Yeni Zelanda’da gerçekleşen dizinin ne zaman ekranlara geleceği şimdilik belirsizliğini koruyor. Ancak dizinin bu yılın son çeyreğinde ya da 2022’nin ilk aylarında ekrana gelebileceği konuşuluyor.

Kaynak: filmloverss

Yorumlar

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

Yorumunuzu Ekleyin
Not: HTML kodlarınız yorumlarınıza eklenmez!