Disney Plus Türkiye'de Yayına Başlıyor!

Ocak 2, 2022
REKLAM YÜKLENİYOR

Medya devi Disney'in kendi içeriklerini yayınlamak için hizmete açtığı çevrimiçi film ve dizi izleme platformu Disney Plus, Türkiye'ye geliyor. Kasım 2019'da kurulan platformun Türkiye'de yayın hayatına ne zaman başlayacağı uzun zamandır merak edilen bir soruydu. Bugün bu konudaki ilk büyük adım atıldı: Disney Plus, Türkiye için yayın lisansını aldı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurumu (RTÜK), Disney Plus’ın "internet üzerinden isteğe bağlı yayıncılık" lisans başvurusunu değerlendirdiği toplantı sonucunda, mevzuatta düzenlenen idari ve mali şartları yerine getiren kuruluşa 10 yıılık yayın lisansı verdi. Net bir tarih henüz belli olmasa da Disney Plus'ın 2022 yılı içerisinde Türkiye'deki yayın hayatına başlayacağı tahmin ediliyor.

Netflix ve Amazon Prime'ın ardından Türkiye pazarına girecek olan Disney Plus'ta, Disney'in kendi dizi ve filmlerinin yanı sıra, yerli içerikler de yer alacak. Geçtiğimiz günlerde önce Şahan Gökbakar'ın Recep İvedik serisinin daha sonrasında ise Aras Bulut İynemli'nin Atatürk'ü canlandıracağı tarihi filmin Disney Plus'ta yayınlanacağının haberini almıştık. 2022 yılında ülkemizde hizmet vermeye başlaması beklenen platformun nasıl bir fiyatlandırmaya sahip olacağıysa henüz bilinmiyor.

Kaynak: beyazperde

Yorumlar

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

Yorumunuzu Ekleyin
Not: HTML kodlarınız yorumlarınıza eklenmez!