TV Efsanelerinden Betty White, Hayatını Kaybetti

Ocak 2, 2022
REKLAM YÜKLENİYOR

2021 yılının son kötü haberi, TV efsanelerinden Betty White'ın hayatını kaybetmesiyle geldi. Filmlerde, TV reklamlarında ve “Altın Kızlar” ile “Hot in Cleveland” gibi hit dizilerde rol alarak sağlam bir kariyere sahip olan Emmy ödüllü TV yıldızı Betty White 99 yaşında hayata gözlerini yumdu. Los Angeles Polis Departmanı, cuma sabahı saat 9:30'da Los Angeles'taki N. Carmelina Ave.'nin 500. bloğundaki bir ölüm soruşturmasına cevap verdi ve kötü haber duyuldu.

White, 100. yaş gününü 17 Ocak'ta kutlayacaktı. White'ın perşembe gecesi Brentwood'daki evinde öldüğüne inanılıyor. White'ın menajeri ve yakın arkadaşı Jeff Witjas ölümünü doğrulayan ilk isim oldu. Witjas yaptığı açıklamada, "Betty, 100 yaşında olmasına rağmen sonsuza kadar yaşayacağını düşünüyordum. Onu çok özleyeceğim ve çok sevdiği hayvan dünyası da öyle. Betty'nin ölmekten korktuğunu sanmıyorum, çünkü her zaman en sevdiği kocası Allen Ludden ile birlikte olmak istedi. Onunla tekrar birlikte olacağına inanıyordu." dedi. Witjas, White'ın hasta olmadığını ancak COVID-19 salgını sırasında son derece dikkatli davrandığını vurguladı.

Son iki yılın çoğunu çok sayıda evcil hayvanıyla birlikte sevdiği evde geçiren oyuncunun son yıllarında gece gündüz bakıcıları vardı. White'ın çalışma programı, 90'lı yaşlarının sonlarına geldiğinde önemli ölçüde yavaşlamıştı. White'ın 100. doğum gününün yaklaşması sektörde bir hareket getirmişti. Daha geçen hafta White, People dergisinin kapağını süsledi. White, dergiye “Bu kadar sağlıklı olduğum ve bu yaşta kendimi çok iyi hissettiğim için çok şanslıyım.” dedi. Oyuncu aynı zamanda gazeteci Ray Richmond'ın yakın tarihli bir kitabına da konu oldu.

1970'lerde “The Mary Tyler Moore Show”da Sue-Ann Nivens'ı ve 1985-92'de “Altın Kızlar”da Rose'u oynayan White, 60 yıldan fazla bir süredir televizyonda bir elyaftı ve bir filmde yardımcı olarak başladı. Onu haftada beş gün, günde beş saat canlı TV'de tutan yerel Los Angeles gündüz programı oldu. Yakın tarihte “Hot in Cleveland”ın yapımcıları tarafından pilot bölümde bir konuk oyuncu olarak yer alma daveti aldı ve daha sonra düzenli olarak diziye dahil oldu. 2011 ve 2012 yıllarında dizideki çalışmaları ve kariyerindeki 17. Emmy adaylığına ek olarak SAG Ödülleri kazandı.

Kaynak: beyazperde

Yorumlar

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

Yorumunuzu Ekleyin
Not: HTML kodlarınız yorumlarınıza eklenmez!