The Mandalorian, Altın Küre Kurallarını Etkiledi!

Haziran 8, 2020
REKLAM YÜKLENİYOR

Pedro Pascal ve “The Mandalorian”da canlandırdığı maskeli ödül avcısı, Altın Küre kurallarını etkiledi. Yüzü şovun çoğunda görünür olmayan Pascal'ın TV kategorisinde bir aktör olarak yarışmaya uygun olduğu açıklandı. Elbette bu ihtimal yine de kolay gözükmüyor. Hollywood Yabancı Basın Birliği tarafından çarşamba günü yapılan duyuruda, “sadece ses performansları hiçbir oyunculuk kategorisine uygun değil.” açıklaması yapıldı.

Açıklama, karakterler fiziksel olarak sahnede olsa bile, yüzleri görünmeyen aktörlerin herhangi bir oyunculuk kategorisinde uygun olmadığı anlamına geliyor. Geçen sonbaharda yayınlanan “The Mandalorian”da Pascal, ilk sezonun sekiz bölümü boyunca bir kostüm altında performans göstermişti. Sezon finaline kadar karakterin kaskı çıkmadı ve Pascal nihayet son anda kendini gösterdi. Pascal geçen yıl bir ödül için aday gösterilmedi ama soru işaretleri vardı ve Altın Küre'de bu durumun nasıl olabileceği tartışılıyordu. Kurul, yüzleri tamamen gizli olan aktörlerin rekabet edip edemeyeceğini açıklığa kavuşturdu ve Pascal'ın finalde maskesini kaldırılmasıyla adaylık yolu da açılmış oldu.

Çarşamba günü açıklanan bir başka kural değişikliği de Altın Küre seçmen havuzunun genişletilmesi oldu. Birlik üyeleri ömür boyu oy kullanabilir ama şu anda yaşam boyunca bu statüye hak kazanan kimse yok. Hak kazanabilmek için üyelerin şu anda en az 40 yıldır ya da üst üste 30 yıldır aktif olmaları gerekiyor. Ayrıca 75 yaşın üzerinde olmaları da kurala eklendi. Diğer TV değişikliklerinin yanı sıra, kurul mini dizi / TV filmi kategori adlarına “antoloji” terimini ekledi. Bir konu veya temaya dayanan ayrı ve farklı hikayeler dizisi işleyen antolojiler de bu kategoride değerlendirilecek.

2021 Altın Küre töreni için tarihi henüz açıklanmadı. Koronasvirüs pandemisi nedeniyle bir erteleme ya da yapımlara zaman kazandırma kararı gelebilir ama Tina Fey ve Amy Poehler'in yeniden sunucu olacakları kesin.

Kaynak: beyazperde

Yorumlar

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

Yorumunuzu Ekleyin
Not: HTML kodlarınız yorumlarınıza eklenmez!