Anya Taylor-Joy, Robert Eggers’ın Nosferatu Yeniden Çevriminin Oyuncu Kadrosunda Yer Alacak

Ağustos 25, 2021
REKLAM YÜKLENİYOR

Anya Taylor-Joy, The Witch ve The Northman filmlerinde de birlikte çalıştığı Robert Eggers’ın Nosferatu yeniden çevriminin oyuncu kadrosunda yer alacak.

Robert Eggers ile çıkışını yaptığı The Witch filminde ve son olarak çekimleri yakın bir zaman içerisinde tamamlanan The Northman’da birlikte çalışan Anya Taylor-Joy, yönetmenin sıradaki projesinde de yer alacak. Los Angeles Times‘da yayınlanan, merkezine Taylor-Joy’u alan bir makalede uzun zamandır konuşulan ancak bugüne dek hayata geçeceğine dair net bir açıklama yapılmayan Nosferatu yeniden çevriminin nihayet hayata geçeceğinden bahsedildi. Makalede aynı zamanda Anya Taylor-Joy’un, da uzun bir zamandır heyecanla hayata geçirilmesi beklenen filmin oyuncu kadrosunda yer alacağı belirtildi.

Robert Eggers’ın Nosferatu’nun yeniden çevrimini yöneteceği haberleri aslında ilk olarak 2017 yılında ortaya çıkmış, hatta yönetmenin The Witch’te birlikte çalıştığı Anya Taylor-Joy’un yeniden çevrimde rol alacağı haberleri sinema kulislerinde o dönemde de dolaşmıştı. Ancak geçen zaman içerisinde bu yeniden çevrimden hiç ses seda çıkmadı, bu dönemde Robert Eggers, Willem Dafoe ve Robert Pattinson’lı The Lighthouse’u çekti.

Her ne kadar özellikle Eggers’ın kendi çekeceği Nosferatu filminin izleyici için The Witch ve The Lighthouse’tan -özellikle The Lighthouse’tan- daha erişilebilir bir tona sahip olacağı yönündeki açıklamalarının da etkisiyle bir yeniden çevrime imza atacağından neredeyse emin olsak da bugüne dek böyle bir filmin gerçekten hayata geçebileceğine dair elimizde somut bir veri yoktu ancak, merkezinde Anya Taylor-Joy’a yer veren makalede kullanılan ifadeler bu durumu değiştirmiş oldu.

Anya Taylor-Joy, Robert Eggers’ın Nosferatu Yeniden Çevriminde Ellen Hutter’ı Canlandırabilir

Henüz filmin detaylarına dair hiçbir açıklama yapılmamış olsa da Los Angeles Times’da yer alan makalede Robert Eggers’ın Nosferatu yeniden çevriminin oyuncu kadrosunda yer alacağı belirtilen Anya Taylor-Joy’un filmde, sözleşmeler ile ilgilenmek üzere vampir Kont Orlok’un yanına gönderilen emlakçı Thomas Hutter’ın eşi Ellen Hutter karakterini canlandıracağı tahmin ediliyor. 1922 yılı yapımı filmde Ellen Hutter’ı Greta Schröder canlandırmıştı.

Bilindiği üzere korku sinemasının başyapıtlarından biri olarak gösterilen F.W. Murnau‘nun yönettiği 1922 yapımı sessiz film Nosferatu: Eine Symphonie des Grauens, edebiyat dünyasının ilk vampir eseri olarak sayılan Bram Stoker’ın Dracula’sından uyarlanan ilk filmdir. 1979 yılında yönetmen Werner Herzog tarafından beyazperdeye uyarlanan bu gizemli karakter, uzun bir aradan sonra Robert Eggers önderliğinde yeniden izleyici karşısına çıkacak. Robert Eggers imzalı Nosferatu, Transylvania dağlarında yaşayan Count Orlok‘un hikâyesini izleyiciye aktaracak.

Henüz detayları açıklanmayan, uzun süredir söylenti şeklinde ortalıkta dolaşan ancak neredeyse ilk kez kesin ifadeler kullanılarak bahsedilen Robert Eggers imzalı Nosferatu yeniden çevrimi hakkındaki gelişmeleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Kaynak: lwlies

Yorumlar

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

Yorumunuzu Ekleyin
Not: HTML kodlarınız yorumlarınıza eklenmez!