Disney’in Atatürk Dizisinde Son Durum Ne?

Ağustos 9, 2023
REKLAM YÜKLENİYOR

Disney Plus'ın "Atatürk" projesinin akibeti belli oldu!

Yerli yapımları kütüphanesinden çeken Disney Plus’ın en beklenen projelerinden olan “Atatürk” için nasıl bir yol izleneceği bir süredir merak konusuydu. Birsen Altuntaş’ın haberine göre Disney, “Atatürk” dizisi için sonunda karar verdi. Dizinin artık iki film olarak hem sinemada hem FOX TV ekranlarında olacağı açıklandı. Yapımların yayın planı ise şöyle:

29 Ekim, 1. film TV özel versiyon FOX TV'de

3 Kasım, 1. film sinemalarda

22 Aralık, 2. film sinemalarda

2024 yazı, Her iki film FOX TV'de

“Atatürk” dizisi “Tüm Türkiye’ye armağan” sloganıyla ekranlara gelecek. The Walt Disney Company Türkiye Genel Müdürü Cenk Soner konu ile ilgili olarak “Atatürk içeriğimizi Cumhuriyetimizin 100. yılında izleyicilerimiz ile buluşturuyoruz. İçerik stratejimizde yapılan değişiklikler sonucunda iki film olarak planladığımız Atatürk’ün ilk TV özel versiyonunun FOX kanalımızda yayınlanmasının ardından, iki film sinemalarda ve sonrasında FOX ekranlarında olacak. Böylece, ‘Atatürk’ü çok daha geniş kitlelere ulaştırmış olacağız.” açıklamasını yaptı.

Lanistar Medya adına Yapımcı Saner Ayar ise "Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları kapsamında ‘Atatürk’ü Ekim ayından itibaren FOX’ta TV özel versiyonuyla yayınlayarak, çok daha geniş bir seyirci kitlesine ulaştıracak olmaktan gurur duyuyoruz. Bu çok özel yapımı iki ayrı film halinde sunacağız ve TV’nin yanı sıra sinemalarda da yayınlayarak izleyicilerimize büyük ekranda film izleme keyfi yaşatacağız." ifadelerini kullandı.

RTÜK soruşturma başlattı

Disney global ölçekte birçok yerel projeyi durdururken, “Atatürk” projesi de Ermeni Diasporası’ndan tepki çekmişti. Ermenistan kaynaklı 301arm adlı haber platformu, “Atatürk” dizisinin platformda çıkmayacak olmasına mutlulukla karşılık vermişti. Tabii, Disney Plus Türkiye’nin tüm diğer yerli yapımları durdurması, “Kaçış”, “Dünyayla Benim Aramda” ve “Ben Gri” dizileri ile Şahan Gökbakar’ın “Recep İvedik” serisi gibi yapımları platformdan kaldırması göz önüne alındığında daha genel bir strateji değişikliği olması daha olası görünüyor.

Yine de bu tepkiler üzerine RTÜK Başkanı Şahin, "Atatürk" projesini yayınlamayacağı haberlerinin ardından inceleme başlattıklarını açıkladı.

Şahin, "Disney + isimli dijital medya hizmet sağlayıcının yerli içerik olan 'Atatürk' dizisini platformunda yayınlamama kararı aldığına dair kamuoyuna yansıyan bilgilerden hareketle kuruluşun savunmasının alınmasına ve inceleme başlatılmasına karar verilmiştir. Türkiye Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk en önemli toplumsal değerimizdir. Basına yansıyan Ermeni lobisi müdahalesi iddiaları titizlikle araştırılmaktadır" ifadelerini kullandı.

Gün sonunda Disney Plus abonelerini tatmin edecek açıklamalarda bulunamasa da “Atatürk” yapımını iki film olarak hem TV'de hem sinemada izleyebileceğiz gibi görünüyor.

Kaynak: sinemalar

Yorumlar

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

Yorumunuzu Ekleyin
Not: HTML kodlarınız yorumlarınıza eklenmez!