Robert Downey Jr., Vertigo'nun Yeniden Uyarlamasının Başrolünde Yer Alacak

Mart 25, 2023
REKLAM YÜKLENİYOR

Alfred Hitchcock imzalı Vertigo filmi yeniden uyarlanıyor. Peaky Blinders'ın yaratıcısı Steven Knight'ın senaryosunu kaleme alacağı filmin başrolünde Robert Downey Jr. yer alacak.

Paramount Pictures, 1958 tarihli Alfred Hitchcock'un yönetmenliğini yaptığı gerilim filmi Vertigo'nun yeniden uyarlama haklarını satın aldı. Boileau-Narcejac’ın D’entre les morts (Ölüler Arasında) adlı romandan uyarlanarak senaryosunu yazan Alec Coppel ve Samuel A. Taylor'ın ardından yeni uyarlama için Peaky Blinders, Spencer gibi yapımları kaleme alan Steven Knight ile anlaşıldı.

Perspektifi bozan ve o vertigo etkiyi vermeyi hedefleyerek ilk kez dolly zoomu kullanan filmde, bir görev esnasında yaşadığı başarısızlık neticesinde yükseklik korkusuyla travma yaşayan ve emekli olmaya zorlanan ana karakter Scottie'yi Robert Downey Jr. canlandıracak.

Scottie'nin bir tanıdığının eşini takip etmek için özel dedektif olarak tutulması ile Madeleine ile Scottie arasında geçen o gerginlik hissinin anlatıldığı filmin oyuncu kadrosuna dair henüz detaylar açıklanmadı.

Kaynak: boxofficeturkiye

Yorumlar

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

Yorumunuzu Ekleyin
Not: HTML kodlarınız yorumlarınıza eklenmez!