Disney+, Percy Jackson and the Olympians dizisine onay verdiğini duyurdu

Ocak 27, 2022
REKLAM YÜKLENİYOR

Disney+, Percy Jackson and the Olympians dizisine onay verdiğini kitap serisinin yazarı Rick Riordan'ın yaptığı açıklamayla resmi olarak duyurdu.

Tüm dünyada 180 milyondan fazla kopya satan kitap serisi Percy Jackson and the Olympians'ın, ilk kez 2019'da konuşulmaya başlanan televizyon dizisi projesi, serinin yazarı Rick Riordan'ın yaptığı açıklamayla resmileşti. Disney+'ın sosyal medya kanallarından paylaşılan videoda Rick Riordan, pilot bölümün yönetmeninin bir başka Disney yapımı olan The Mysterious Benedict Society'nin pilot bölümünü de yöneten James Bobin olduğunu belirtti. Riordan, pilot bölümün senaryosunu daha önce Black Sails ile Jericho gibi yapımlarda ve son olarak da yapım aşamasındaki HBO dizisi The Old Man'de yazarlık yapan Jonathan E. Steinberg ile birlikte yazdı.

Dizinin ilk sezonu, 2005 yılında basılan, Yunan mitolojisinde denizlerin hakimi sayılan Poseidon'un oğlu olduğunu öğrenen 12 yaşındaki Percy Jackson'ın, Zeus'un en güçlü silahı olan şimşeğini çalmakla suçlanması üzerine suçsuzluğunu ispatlamak ve tanrılar arasında başlayıp dünyayı yok edebilecek bir savaşın önüne geçmek için giriştiği onu New York'tan Kaliforniya'ya götüren bir macerayı konu alan The Lightning Thief (Şimşek Hırsızı) kitabına dayanacak. Kitap serisi daha önce sırasıyla ilk iki kitaba dayanan, 2010 yılı yapımı Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief (Percy Jackson & Olimposlular Şimşek Hırsızı) ve 2013 yılı yapımı Percy Jackson: Sea of Monsters (Percy Jackson: Canavarlar Denizi) filmleriyle beyaz perdeye aktarılmıştı.

Kaynak: boxofficeturkiye, collider

Yorumlar

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

Yorumunuzu Ekleyin
Not: HTML kodlarınız yorumlarınıza eklenmez!