Dune'un Yönetmeni Denis Villeneuve’den Yeni Bilim-Kurgu Filmi Geliyor!

Aralık 19, 2021
REKLAM YÜKLENİYOR

Alcon Entertainment, Arthur C. Clarke'ın bilim-kurgu romanı Rendezvous With Rama'nın film haklarını satın aldı ve yönetmesi için Denis Villeneuve ile anlaştı!

Daha önce Villeneuve ile Tutsak ve Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı'nda çalışan Alcon Entertainment, yönetmen için Arthur C. Clarke'ın klasik bilimkurgu romanı Rendezvous With Rama'nın film haklarını satın aldı. Filmin yapımcıları arasında ünlü aktör Morgan Freeman da bulunuyor.

İlk olarak 1973'te yayınlanan roman, Clarke'ın eserleri arasında temel taşlarından biri olarak kabul ediliyor. 2130'larda geçen hikaye, Güneş Sistemine giren 31 x 12 millik silindirik bir uzaylı yıldız gemisini merkeze alıyor. Hikaye, gizemlerini çözmek için gemiyi durduran bir grup insan kaşifin gözünden anlatılıyor.

Villeneuve kısa süre önce gişe rekorları kıran ve eleştirmenlerce beğenilen Dune ile sinema severlerin karşısına çıktı. Dune, bu hafta En İyi Film (Drama), En İyi Yönetmen ve En İyi Müzik dahil olmak üzere üç Altın Küre adaylığı kazandı. Villeneuve, Amy Adams'ın başrolde olduğu Geliş adlı filmiyle Oscar’a aday gösterildi.

Kaynak: sinemalar

Yorumlar

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

Yorumunuzu Ekleyin
Not: HTML kodlarınız yorumlarınıza eklenmez!