Pablo Larrain'in Yeni Filminde Haluk Bilginer ve Angelina Jolie Başrolde

Ekim 3, 2023
REKLAM YÜKLENİYOR

Opera sanatçısı Maria Callas’ın hayatını anlatan "Maria" filminin kadrosuna Haluk Bilginer eklendi.

Haluk Bilginer'in yeni uluslararası projesi belli oldu. "Şahsiyet" dizisindeki performansıyla Uluslararası Emmy Ödülü’nde En İyi Erkek Oyuncu seçilen aktör, şimdi de Şilili yönetmen Pablo Larrain'in yeni filminde başrolü Angelina Jolie ile paylaşmaya hazırlanıyor.

Jacqueline Kennedy biyografisi "Jackie", Prenses Diana biyografisi "Spencer"ın ardından Larrain, Yunan asıllı Amerikalı soprano Maria Callas'ın hayatını beyaz perdeye aktarıyor. "Maria" adlı filmde Maria Callas'a Angelina Jolie hayat verirken, Haluk Bilginer Callas'ın hayatında önemli bir yeri olan Yunan asıllı armatör ve iş insanı Aristotel Sokratis Onassis’i canlandıracak.

New York'ta bir Yunan göçmeni olan Callas, zamanının en ünlü sopranosu ve Yunan armatör Aristotle Onassis'in uzun süreli metresi oldu. Onassis, Jackie Kennedy ile evlenmek için onu terk ettikten sonra Callas İtalya'ya, ardından Fransa'ya taşındı. İhanetti asla tam olarak atlatamadı ve 52 yaşında kalp krizinden öldü. Onassis'in ilişkileri süresince Callas'a taciz ve şiddet içeren davranışlarda bulunduğu da biliniyor.

"Maria" ünlü opera sanatçısının 1970'lerin Paris'indeki yalnızlığının son günlerini merkezine alarak onun hareketli ve trajik öyküsünü anlatacak. Çekimleri Budapeşte'de yapılacak olan filmin senaryosunu "Peaky Blinders"ın yaratıcısı Steven Knight kaleme aldı.

Haluk Bilginer, yakında Paramount+'ta yayınlanacak "The Turkish Detective" dizisiyle de ekranda olacak. Ethan Kai ve Yasemin Kay Allen'in de rol aldığı sekiz bölümlük dizi Barbara Nadel'in kaleme aldığı roman serisinden uyarlanarak hazırlandı.

Kaynak: beyazperde

Yorumlar

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

Yorumunuzu Ekleyin
Not: HTML kodlarınız yorumlarınıza eklenmez!