2024'de Oscar İçin Yarışacak Filmler Arasında Oppenheimer ve Barbie'de Var!

Temmuz 25, 2023
REKLAM YÜKLENİYOR

Oppenheimer ve Barbie gibi gişe rekorları kıran filmler ödül sezonunda değerlendirilmek üzere yarışıyor.

Barbenheimer haftasına girerken, hem Christopher Nolan'ın hem de Greta Gerwig'in filmleri eleştirmenlerden övgü alıyor ve gişe hasılatı konusunda başarılı olmaya aday görünüyor. Eğer SAG grevi devam ederse, tam bir basın turu düzenleyebilecek herhangi bir film sonbahar yarışında avantajlı olabilir. Bu durum aynı zamanda Pixar'ın "Elemental" Illumination'ın "The Super Mario Bros. Movie" ve Sony'nin "Spider-Man: Across the Spider-Verse" filmlerine de yarar sağlayabilir. "Oppenheimer" filminin 'En İyi Film' 'En İyi Yönetmen', 'En İyi Erkek Oyuncu' gibi ana kategoriler ve teknik dallarda aday olması olması beklenirken "Barbie" filminin de 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' kategorisi ile yine teknik dallarda aday olması bekleniyor.

Uluslararası bölgelerden gelen, oyuncu ve yazarların herhangi bir meslek birliği üyeliği olmayan, ancak zaten ABD'de dağıtımı olan yabancı dildeki filmlerle ilgili hâlâ cevaplanmamış bir soru var. Onlara bu durum avantaj sağlayabilir mi?

96. Oscar töreni 10 Mart 2024 Pazar günü düzenlenecek. Genel kategoriler için başvuru son tarihi 18 Kasım 2023 ve kısa listeler için ön eleme oylaması 18 Aralık'ta başlayacak.

İşte 2024 'En İyi Film' için Oscar adayı film tahminleri

- Air
- The Holdovers
- Killers of the Flower Moon
- Maestro
- May December
- Oppenheimer
- Past Lives
- Saltburn
- Spider-Man: Across the Spider-Verse
- The Zone of Interest

Kaynak: sinemalar

Yorumlar

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

Yorumunuzu Ekleyin
Not: HTML kodlarınız yorumlarınıza eklenmez!