Top Gun: Maverick ABD Gişesinde Liderliğini Koruyor

Haziran 7, 2022
REKLAM YÜKLENİYOR

Film, vizyondaki ikinci hafta sonunda 86 milyon dolar hasılat elde etti.

Tom Cruise'un kariyerindeki en iyi açılış hasılatını elde ettiği film olan "Top Gun: Maverick" vizyonda geçirdiği ikinci hafta sonunda da ABD gişesinin liderliğini koruyor. Joseph Kosinski yönetimindeki 36 yıl sonra gelen devam filmi, ikinci hafta sonunda 86 milyon dolar hasılat elde etti. Böylece filmin Kuzey Amerika'daki toplam hasılatı 291.6 milyon dolara ulaştı.

Film, ABD'de Anma Günü'nü de kapsayan 4 günlük tatilde vizyona girmiş ve 156 milyon dolarlık bir açılışla rekora imza atmıştı. "Maverick"in bilet satışları ikinci haftasında %32 gibi az bir düşüş gösterdi. Comscore'a göre bu, 100 milyon dolar veya daha fazla gişe hasılatı ile açılan filmler içinde, en küçük ikinci hafta sonu düşüşü.

ABD gişesinin ikinci sırasında, geçen hafta "Top Gun: Maverick" tarafından tahtından edilen "Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında" yer alıyor. Beşinci hafta sonunda 9.3 milyon dolar kazanan filmin toplam gişe hasılatı ise 390 milyon dolara yaklaştı.

Fox'un 2011 yılından beri tam 12 sezondur devam eden ve iki kez Emmy ödülü alan animasyon komedi dizisinden uyarlanan "The Bob's Burgers Movie" 4.5 milyon dolarlık hafta sonu hasılatı ile üçüncü sırada yer alıyor. Film geçen hafta sonu 12.6 milyon dolarlık bir açılış hasılatına imza atmıştı.

Yaklaşık 2 aydır vizyonda olan ve hemen her hafta gişenin ilk beşinde yer alan animasyon filmi "Kim Demiş Kötüyüz Diye", 3.3 milyon dolarlık hafta sonu hasılatıyla dördüncü sırada bulunuyor. Filmin Kuzey Amerika'daki toplam gişe geliri 87.3 milyon dolar oldu.

ABD gişesinin ilk beşini tamamlayan film ise "Downton Abbey: A New Era" oluyor. Vizyondaki üçüncü hafta sonunda 3 milyon dolar hasılat elde eden filmin toplam hasılatı 35.7 milyon dolara ulaştı.

Kaynak: beyazperde

Yorumlar

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

Yorumunuzu Ekleyin
Not: HTML kodlarınız yorumlarınıza eklenmez!