The Godfather 50. Yılında Tekrar Vizyona Girecek!

Ocak 14, 2022
REKLAM YÜKLENİYOR

The Godfather'ın 50. yıldönümünü kutlamak için Paramount, Francis Ford Coppola klasiğini 25 Şubat 2022'den itibaren Amerika’da yeniden yayınlayacak. Film ayrıca uluslararası olarak da yeniden gösterime girecek. Fakat henüz Türkiye gösterimiyle ilgili bir bilgi yok.

İlk filmin 24 Mart 1972'de vizyona girmesinin 50. yıldönümü öncesinde, Paramount ve Coppola'nın yapım şirketi American Zoetrope, üç Godfather filmini üç yıl boyunca restore etti. Üçlemenin tamamı 22 Mart 2022'de ilk kez 4K Ultra HD olarak sunulacak.

Coppola tarafından denetlenen restorasyon sürecinde, üç filmin her bir karesi için mümkün olan en iyi çözünürlüğü bulmak için 300 kartondan fazla film incelendi. Film lekelerini, yırtıkları ve negatiflerdeki diğer anormallikleri onarmak 4.000 saatten fazla sürdü. Filmleri Coppola ve görüntü yönetmeni Gordon Willis'in orijinal vizyonuna döndürmek için renk düzeltmesine 1.000 saatten fazla zaman harcandı. Filmin ses tasarımcısı Walter Murch tarafından 2007 restorasyon projesi sırasında onaylanan 5.1 sese ek olarak, "The Godfather" ve "The Godfather: Part II"nin orijinal mono parçaları da restore edildi.

Coppola yaptığı açıklamada, “Yaratıcı hayatımın ilk üçünü kesinlikle tanımlayan The Godfather ile gurur duyuyorum” dedi Paramount Archives kıdemli başkan yardımcısı Andrea Kalas, “Bu filmleri restore etme konusunda ayrıcalıklı hissettik ve onlar üzerinde çalıştığımız her gün birazcık huşu içindeydik” dedi. “Mükemmel sinematografi, müzik, prodüksiyon tasarımı, kostüm tasarımı, kurgu, performanslar ve tabii ki senaryo yazımı ve yönetmenliğin parçalarının toplamından çok nasıl ünlü hale geldiğine ilk elden tanık olduk. Tüm film yapımcılarının olağanüstü çalışmalarını onurlandırmak bizim amacımızdı.”

Kaynak: sinemalar

Yorumlar

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

Yorumunuzu Ekleyin
Not: HTML kodlarınız yorumlarınıza eklenmez!