Dune’un Devam Filmi İçin Hazırlıklara Başlandı

Ekim 27, 2021
REKLAM YÜKLENİYOR

Warner Bros. ve Legendary Entertainment, Denis Villeneuve imzalı Dune’un devam filmi için hazırlıklara başladı. Dune’un devam filmi, Ekim 2023’te izleyici ile buluşacak.

Dennis Villeneuve‘ün Frank Herbert imzalı efsanevi seriyi bir filme yalnızca ilk kitabın yarısını sığdırma şartıyla beyazperdeye uyarladığı, oyuncu kadrosunda Timothée Chalamet, Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Javier Bardem, Josh Brolin, Zendaya, Charlotte Rampling gibi isimleri gördüğümüz Dune – Dune: Çöl Gezegeni, uzun bir bekleyişin ardından sonunda vizyona girdi.

Türkiye dâhil olmak üzere birçok ülkede izleyiciyle buluşan film, vizyondaki ilk hafta sonunda 220 milyon dolar gişe hasılatına ulaşarak uluslararası gişe arenasında zirveye yerleşti ve bu yıl Warner Bros.’un ilk hafta sonunda en çok gişe hasılatı elde eden filmi oldu.

Filmin kısa sürede yakaladığı bu başarı kayda değer bir sonuç elde etti. Warner Bros. ve Legendary Entertainment, Dune’un devam filmi için hazırlıklara başladıklarını açıkladı.

Dune’un devam filmi, Ekim 2023‘te izleyici ile buluşacak. Deadline’ın haberine göre film, Legendary ve Warner Bros. arasındaki görüşmelerin bir sonucu olarak sinemalarda vizyona girecek. Buradan anladığımız kadarıyla Warner Bros., filmi aynı gün HBO Max’te göstermeyecek.

Legendary, Twitter hesabından yaptığı açıklamada devam filmi için çok heyecanlı olduklarını belirtirken; Denis Villeneuve ise “Dune: Part Two ile devam edeceğimize dair Legendary’den az önce bir haber aldım. Frank Herbert’ın Dune eserini uyarlamak benim hayalimdi ve hayranlara, oyuncu kadrosu ve yapım ekibine, Legendary ve Warner Bros.’a bu hayali destekledikleri için teşekkür ediyorum. Bu sadece başlangıç.” açıklamasıyla düşüncelerini dile getirdi.

Peki Dune’un devam filminde izleyiciyi neler bekliyor? Denis Villeneuve, geçtiğimiz nisan ayında verdiği bir demeçte Dune’un devam filminin Zendaya’nın canlandırdığı Chani karakterine odaklanacağını açıklamıştı. Henüz bu konu hakkında resmi bir açıklama yapılmadı ancak Zendaya liderliğindeki bir Dune filmi, kulağa oldukça hoş geliyor. Bu durum da Frank Herbert’ın yarattığı Dune evrenine dair daha fazla şeyi görme şansına erişmemizi sağlıyor.

Kaynak: filmloverss, deadline

Benzer Haberler

Yorumlar

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

Yorumunuzu Ekleyin
Not: HTML kodlarınız yorumlarınıza eklenmez!