Marion Cotillard, Leos Carax’ın Annette Filmindeki Rolüne Hazırlanma Sürecinden Bahsetti

Ağustos 25, 2021
REKLAM YÜKLENİYOR

Usta yönetmen Leos Carax’ın müzikal türündeki yeni filmi Annette, geçtiğimiz ay 74. Cannes Film Festivali’nde dünya prömiyerini yaptı ve Cannes’da aldığı yorumlarla izleyenleri ikiye böldü. Filmi göklere çıkartanlar olduğu gibi, yerden yere vuranlar ve kötü olarak niteleyenler de oldu.

Şarkılarını rock grubu Sparks’ın bestelediği ve oyuncuların aynı replik içinde hem konuşup hem de şarkı söylediği film, kısa bir süre önce Amazon Prime’da izleyici ile buluştu ve filmin başrol oyuncularından Marion Cotillard, IndieWire’a film ile ilgili bir demeç verdi. Cotillard bu demeçte, rolüne hazırlanma ve rolü için şarkı söyleme sürecinden bahsetti.

Marion Cotillard: “Annette Filminde Şarkıları Canlı Söylemek Çok Heyecan Vericiydi Ama Aynı Zamanda Çok Stresliydi”

Marion Cotillard, aslında Edith Piaf’ı canlandırdığı La Môme filmi için daha önce kamera karşısında şarkı söylemiş ve bu konuda oldukça iyi bir performans göstererek Oscar ödülü kazanmış bir isim. Ancak Cotillard’ın Annette filmindeki şarkı söyleme süreci bugüne kadar sergilediği performanslardan oldukça farklı. Zira Cotillard, Annette filmindeki rolünde sigara içerken, yüzerken ve hatta seks sahnesini canlandırırken şarkı söylüyor.

Alışılmış düzene sahip bir filmde oyuncular, daha önce stüdyoda kaydettikleri şarkıyı sahne çekilirken playback yaparak söyler ve bu şekilde karakteri daha kolay izleyiciye yansıtır. Çok az diyaloğa yer veren Annette’te ise şarkılar esnasında daima canlı performans sergileyen Marion Cotillard, yüzerken, sigara içerken, banyoya giderken ve hatta seks sahnesi de dâhil olmak üzere yer aldığı her sahnede şarkıları canlı olarak söylüyor. Bu fiziksel enerji gerektiren aktiviteler esnasında sesteki dalgalanmaları ve modülasyonları yakalama ve bunu izleyiciye temiz bir şekilde yansıtma becerisi ise Leos Carax’ın muhteşem vizyonunda yatıyor. Usta oyuncu bu süreci şu şekilde kelimelere döküyor:

“Şarkıları stüdyoda kaydetmek ve temelde tüm çekim boyunca dudak senkronizasyonu yapmak çok sinir bozucu olurdu. Bu yüzden, şarkıları canlı söylemek çok heyecan vericiydi ama çok stresliydi, çünkü canlı şarkı söylemek genellikle şarkı söylerken yapmadığınız bedensel hareketleri içerir. Şarkı söylerken genellikle sırt üstü yüzmez, sigara içmez veya uzanmazsınız çünkü bu eylemler sesi değiştirir.”

Cotillard, Leos Carax’ın oyunculardan istediği şeyin tam olarak bu olduğunu söylüyor. “İlginç olduğu için nefesimizin kesilmesini istedi. Duygu ve ses, beden dili ve hareketi arasındaki dengeyi bulmamızı istedi. O kadar yoğun bir deneyimdi ki. Bu filmi yaparken şarkı söylemek hakkında çok şey öğrendim çünkü hiçbir şey iyi bir ses için optimize edilmemişti. Eğilmek bile şarkı söylemenizin sesini değiştiriyor.”

Öte yandan filmin bir sahnesinde Marion Cotillard, Walt Disney Konser Salonu’nda bir gece operasında sahne alıyor ve söz konusu bu sahnede tekrar tekrar ölmek zorunda kalıyor. Bunun için film ekibi, post prodüksiyon sırasında sesinin Cotillard ile senkronize olması için gerçek bir opera şarkıcısı olan Catherine Trottmann‘ın yardımına başvurmuş.

Filmi çekerken bütün opera şarkılarını kendisinin söylediğini, hatta buna hazırlanmak için iki ay antrenman yaptığını belirten usta oyuncu, post prodüksiyona başladıkları zaman sesini değiştirmenin birçok yolunu keşfettiklerini, ancak gelinen son noktada sesini Catherine Trottmann’in sesiyle karıştırmaya karar verdiklerini dile getiriyor.

“Performansımın bir kısmını ona vermek benim için çok özeldi. Ona karakterimi, duygusal olarak karakterimin neler yaşadığını açıklamam gerekiyordu çünkü tüm bu opera bölümleri karakterim için çok önemliydi ve bu sadece bir soprano şarkıcısının bir performansı değildi. Ann’in içinde yaşayan şey, filmdeki o opera parçaları aracılığıyla ortaya çıkıyordu.” cümleleriyle rolüne ne kadar özenli bir şekilde hazırlandığını da gözler önüne seriyor Cotillard.

Kaynak: indiewire

Yorumlar

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

Yorumunuzu Ekleyin
Not: HTML kodlarınız yorumlarınıza eklenmez!