Todd Phillips, Joker 2 Filminin Senaryosunu Kaleme Alacak

Mayıs 28, 2021
REKLAM YÜKLENİYOR

Joker’ın senaryosunu Scott Silver ile birlikte yazan, aynı zamanda yöneten Todd Phillips, Joker 2 filminin de senaryosunu kaleme alacak.

DC Comics çizgiromanlarının en ikonik karakterlerinden Joker‘ın solo filmi 2019 yılında vizyona girdi ve tüm dünyada sinemaseverler tarafından beğeniyle karşılandı. Joaquin Phoenix’in etkileyici performansından güç alarak yılın en dikkat çekici filmlerinden birine dönüşen Joker, gişede en iyimser beklentilerin bile üzerine çıkarken, ödül sezonunda da büyük başarı yakaladı. 2020 Oscar ödüllerinde 11 dalda aday gösterilen ve En İyi Erkek Oyuncu Ödülü dahil iki Oscarla eve dönen film, aynı zamanda 18+ yaş sınırıyla gişede 1 milyar dolar hasılata ulaşan ilk film olarak tarihe geçti.

Alışıldık süper kahraman filmlerinden çok Taxi Driver ve The King of Comedy gibi karakter incelemelerine yakın duran Joker, tüm zamanların en kârlı filmleri arasına adını yazdırırken, birçok sinemasever için 2019’un en iyi filmleri arasında yer almayı da başardı. Phoenix’in Joker olarak gösterdiği performans genellikle karakterin en iyi tasvirlerinden biri olarak görülüyor.

Yakaladığı büyük başarının ardından, ikinci bir filmin geleceği haberi gişede açılış haftasında yaklaşık 96 milyon dolarlık bir hasılat elde eden filmin yakaladığı heyecanı daha da arttırdı. The Hollywood Reporter’ın haberine göre 2019 yapımı Joker filmini yöneten ve senaryosunu Scott Silver ile birlikte kaleme alan Todd Phillips, Joker 2 filminin de senaryosunu yazacak. Scott Silver’ın devam filminde de Phillips’e eşlik edip etmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

Todd Phillips, Joker 2 Filminin Yönetmenliğini de Üstlenebilir

Todd Phillips’in bir sonraki Joker filminin senaryosunu kaleme alacağını biliyoruz ancak tıpkı Scott Silver’ın geri dönüp dönmeyeceği konusunun belirsizliğini koruyor. Bunun yanı sıra, filminin yönetmen koltuğuna kimin oturacağı da henüz bilinmiyor.

Her ne kadar Joker gişede büyük bir başarı elde etmiş olsa da film birçok tartışmanın alevlenmesine de yol açtı. Filmin toplum tarafından dışlandıktan sonra şiddete başvuran bir adamın hikâyesini sempatik bir yolla anlatan yapısı eleştirilerin odağında yer aldı. Genellikle daha uçlara taşınarak anlatılan karakterin bu portresinin kabulü, günümüzde yaşanan suç olayları oranındaki trajik artış göz önünde bulundurulduğunda bazı kesimler tarafından imkansız bulunmuştu.

Ancak Joker’in aldığı şiddeti sempatik gösterdiği yönündeki tüm bu eleştiriler ikinci filmin gelişini durdurmadı. İkinci filmin hikâyesi konusunda elimizde şimdilik detaylı bilgi bulunmuyor ancak orijinal filmin, Joker ve Wayne ailesi arasında bazı ilginç yeni bağlantılar kuran hikâyesinin Joker 2’de daha da önemli hâle gelebileceği düşünülüyor.

Aynı zamanda, Joker anlatı olarak çizgiromanlara uymadığı için, filmin DC çizgiromanın derinliklerine inmesi de yine pek olası görünmüyor. 2022’de vizyona girmesi beklenen Robert Pattinson’lı The Batman filmi de göz önünde bulundurulursa hayranların Gotham City sokaklarında dolaşabilmek için birçok fırsatının olacağını söylemek şimdiden mümkün.

Kaynak: hollywoodreporter, screenrant

Yorumlar

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

Yorumunuzu Ekleyin
Not: HTML kodlarınız yorumlarınıza eklenmez!