Amy Adams

Oyuncu|Yapımcı|Ağustos 20, 1974

Gerçek Adı: Amy Lou Adams

Doğum Tarihi: Ağustos 20, 1974

Doğum Yeri: Vicenza, İtalya

Yaşı: 49

Boyu: 1.63 m

Burcu: Aslan

Filmlerdeki Görevleri: Oyuncu, Yapımcı

Bilinen Filmleri: Geliş (2016), Gece Hayvanları (2016), Manhattan'da Sihir (2007), Büyük Gözler (2014)|Filmografi tüm liste ➔

Biyografi

Amy Adams, Amy Lou Adams (d. 20 Ağustos 1974), beş kez Akademi Ödülü'ne aday gösterilmiş Amerikalı oyuncu.

1999 yılında Drop Dead Gorgeous isimli komedi filmiyle kariyerine başladı. Cruel Intentions 2 (2000), Catch Me If You Can (2002) ve Talladega Nights (2006) gibi filmlerde rol aldı. The Office, Buffy the Vampire Slayer, Charmed, The West Wing, Dr. Vegas ve Smallville gibi dizilere misafir oyuncu olarak konuk olmuştur.

İlk kez performansıyla Oscar'a aday olduğu yapım Junebug filmidir. 2005 yapımı Junebug filmi ile En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Bağımsız Ruh Ödülleri ve Broadcast Film Critics Association Awards kazanmış; Satellite, Screen Actors Guild ve Oscar'a aday gösterilmiştir. Ayrıca Sundance Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü kazanmıştır. Kariyerinde bu gelişmeler ile birlikte Akademi Ödülü'nü dağıtan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi üye olması için davet edildi.

2007 yılında Walt Disney'in Enchanted isimli filminde Patrick Dempsey, Susan Sarandon, James Marsden ve Idina Menzel ile birlikte yer aldı. Film 21 Kasımda ABD'de vizyona girdi ve girdiği hafta en çok izlenen film oldu. Film hakkında Rotten Tomatoes sitesinde %93 oranında olumlu yorum yapıldı. Adams bu film ile En İyi Kadın Oyuncu - Müzikal/Komedi dalında Altın Küre'ye aday gösterildi.

Yorumlar

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

Yorumunuzu Ekleyin
Not: HTML kodlarınız yorumlarınıza eklenmez!
Bugün Doğanlar
Güncel Haberler
Son Videolar