Idris Elba'lı Luther Filminin Çekimleri Tamamlandı

Nisan 19, 2022
REKLAM YÜKLENİYOR

Idris Elba, BBC dizisinin devamı olan Luther filminin yapımının bittiğini doğruladı.

BBC'nin 2010 yılında başlayan polisiye dizisi "Luther", Netflix yapımı uzun metraj bir film ile noktalanacak. Dizide başrolü üstlenen ve Dedektif John Luther karakterine hayat veren Idris Elba, filmin çekimlerinin tamamlamlandığını duyurdu.

Suçlularla savaşan ve çok zeki psikopat bir katil olan Alice Morgan (Ruth Wilson) ile karmaşık bir ilişki yaşayan Dedektif Luther'ın hikayesini anlatan dizi, dörder bölümlük sezonlar halinde 2013 yılına kadar yayınlandı. 2015'te iki bölüm ile geri döndükten sonra uzun bir ara verdi ve 2019'da yine 4 bölüm olarak beşinci sezonuna kavuştu.

İzleyicilerden ve eleştirmenlerden olumlu yorumlu alan "Luther" yıllar içinde başta Emmy olmak üzere pek çok prestijli ödüle aday gösterildi ve Idris Elba'ya En İyi Oyuncu kategorisinde Altın Küre ödülü kazandırdı.

Netflix'te yayınlanacak "Luther" filminin senaryosunu, dizinin yaratıcısı Neil Cross kaleme alırken, beşinci sezonun yönetmenliğini üstlenen Jamie Payne de yönetmen koltuğuna oturdu. Filmde, son olarak Robert Pattinson'lı "The Batman" filminde izlediğimiz Andy Serkis ve Oscar adayı Cynthia Erivo da yeni karakterlerle yer alacaklar.

Vizyondaki "Kirpi Sonic 2" filminde Knuckles karakterini seslendiren Idris Elba, filmin tanıtım turları sırasında SiriusXM ile gerçekleştirdiği bir röportajda, "Luther" filminin çekimlerinin tamamlandığını şu sözlerle duyurdu: "Çekimleri yaklaşık üç hafta önce bitirdim. Acımasız bir çekim süreciydi. Aman Tanrım! Senaryoyu okurken hepsi eğlenceli ve oyun gibi geliyor. 'Sonra ne yapıyor? Vay canına bu inanılmaz' diyorum ve sonra onları gerçekten yapıyorum. Kendimi karanlık bir mağarada donarken falan buluyorum."

Elba ayrıca, dizideki olaylara aşina olmayan veya Luther'in kim olduğu hakkında hiçbir fikri olmayan izleyicilerin de bağımsız bir hikaye anlattığı için filmden keyif alabileceklerini belirtti. Netflix'in geniş abone tabanı göz önüne alındığında, pek çok izleyici muhtemelen BBC dizisini izlemeden filmi izleyecek, ancak Elba'ya göre bu durum hikaye devamlılığı açısından sorun yaratmıyor. Filmin yayın tarihi henüz belli değil ancak bu yılın ikinci yarısında seyirciyle buluşması planlanıyor.

Kaynak: beyazperde

Yorumlar

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

Yorumunuzu Ekleyin
Not: HTML kodlarınız yorumlarınıza eklenmez!