Quentin Tarantino

Gerçek Adı: Quentin Jerome Tarantino

Doğum Tarihi: Mart 27, 1963

Doğum Yeri: Knoxville, Tennessee, ABD

Yaşı: 61

Boyu: 1.85 m

Burcu: Koç

Filmlerdeki Görevleri: Görüntü Yönetmeni, İdari Yapımcı, Oyuncu, Senarist, Yönetmen

Bilinen Filmleri: Ucuz Roman (1994), Kill Bill: The Whole Bloody Affair (2011), Zincirsiz (2012), Soysuzlar Çetesi (2009)|Filmografi tüm liste ➔

Biyografi

Quentin Jerome Tarantino (d. 27 Mart 1963), Amerikalı film yönetmeni, oyuncu ve iki Oscar ödüllü senarist.

1990'ların başında doğrusal olmayan öykü akışını, diyalogları ve kanlı şiddet sahnelerini cesurca kullanmasıyla kısa sürede ünlenen Tarantino, bilinen Amerikan film klişelerine yeni bir soluk getirmiştir.

Tarantino'nun filmleri, diyalogları, parçalanmış kronolojik akışı ve pop kültür takıntılarıyla ünlüdür. Sıklıkla şiddet sahneleri içerir ve Rezervuar Köpekleri, Ucuz Roman ile Kill Bill gibi ana filmlerinde bol bol etrafa sıçrayan ve oluk oluk akan kan görüntüleri bulunur. Yine de insanları etkileyen bu sahnelerin yarattığı gerilim ve rahatsızlık değil, şiddetin günlük hayat içinde yer alması ve şiddet üzerine yapılan kara mizahtır.

Tarantino, filmlerinde reklam yapmamak için ürün koymamasıyla da tanınır. Bu nedenle bir ürünün kullanılmasının gerekli olduğu durumlarda ya hayali markalar yaratmış ya da artık kullanımdan kalkmış markaları kullanmıştır. Ucuz Roman'da kullanılan Red Apple sigaraları ve Big Kahuna Burgers gibi hayalî markalar Dört Oda, Gün Batımından Şafağa, Kill Bill ve hatta Romy and Michele's High School Reunion gibi çeşitli filmlerde de kullanıldı. Yönetmen aynı zamanda kahvaltılık mısır gevreğine olan düşkünlüğüyle de tanınır ve birçok filminde bunların kullanıldığı sahneler vardır. Rezervuar Köpekleri ve Ucuz Roman 'da Fruit Brute ve Kill Bill'de Kaboom gibi hayalî markalar kullanmıştır.

Yönetmen: Quentin Tarantino
Oyuncu: Quentin Tarantino
Rolü: The LeQuint Dickey Mining Co. Employee / Robert (Bag Head)
Rolü: Rapist #1 / Zombie Eating Road Kill
Rolü: Warren (segment "Death Proof") / Rapist #1 (segment "Planet Terror")
Rolü: Pick-up Guy
Senaryo: Quentin Tarantino
Yapımcı: Quentin Tarantino
İdari Yapımcı
Teknik Ekip: Quentin Tarantino

Yorumlar

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

Yorumunuzu Ekleyin
Not: HTML kodlarınız yorumlarınıza eklenmez!
Bugün Doğanlar
Güncel Haberler
Son Videolar